0 Produse Cart

Lumânări parfumate

04/07/2019
de catre Ioana

Lumânări parfumate

Lumanarile parfumate sunt din ce in ce mai populare, fiind utilizate de majoritatea oamenilor pentru ambianta. Acestea infuzeaza culoare si mireasma in locuinta, ofera caldura si senzatie de calm. Atunci cand alegi sa folosesti o astfel de lumanare trebuie sa stii cateva lucruri despre ea, in conditiile in care nu toate lumanarile sunt realizate din aceleasi materiale si nu toate au efectele benefice pe care le doresti.

Cum alegi corect lumanarea parfumata?

Un prim lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este compozitia lumanarii. In general, lumanarile din comert sunt realizate dintr-un amestec de parafina si ceara de soia. Este bine sa alegi lumanari cu un procent cat mai mare de ceara de soia si unul cat mai mic de parafina, in conditiile in care arderea parafinei poate sa produca un fum toxic. Exista, de asemenea, lumanari realizate din ceara de albine, insa acestea pot fi destul de costisitoare.

Pentru a-ti da seama care sunt lumanarile care contin mai multa parafina sau mai multa ceara, este suficient sa le atingi.

Lumanarile din parafina sunt mai moi si uleioase, in timp ce lumanarile realizate din soia sunt tari si opace.

Ce efecte au lumanarile parfumate?

Principalul efect cautat de cei care le folosesc este cel de relaxare. Aroma emisa de lumanarea parfumata poate sa aduca o stare placuta de liniste, benefica pentru persoanele suprasolicitate, obosite sau aflate in recuperarea medicala.

In functie de uleiurile esentiale folosite la confectionarea lumanarilor, pot fi obtinute proprietati antiseptice, antiinflamatorii, de alinare a durerii sau de alinare a depresiei. Persoanele cu anietate au extrem de mult de castigat de pe urma aromaterapiei.

Lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre lumanari

• Istoria lumanarilor incepe cu mai bine de 3000 de ani în urma. Inainte de existenta lumanarilor pe care le stim astazi existau lumanari realizate din paie sau fire de canepa, inmuiate in rasina sau seu.

• Exista lumanari special destinate indepartarii tantarilor. Acestea se numesc Citronella si sunt perfecte pentru cei care doresc sa isi petreaca serile afara;

• Lumanarile colorate se obtin prin inmuierea lumanarilor albe intr-o baie de ceara colorata sau prin amestecul cerurilor cu coloranti.

• Exista o asociatie care atesta calitatea lumanarilor: ECA/AEL, care este Asociatia Europana a Lumanarilor. Aceasta ofera certificarea RAL produselor care indeplinesc toate standardele.

• Depozitarea lumanarilor se face in spatii cat mai racoroase si neluminate, lipsite de praf si de umezeala. Este bine sa se pastreze doar in pozitie verticala, in asa fel incat sa se evite deformarea.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu