0 Produse Cart

Epilarea cu ceara- Sfaturi utile

19/11/2018
de catre Ioana

Epilarea cu ceara
Ceara este una dintre cele mai eficiente tehnici de îndepărtare a părului. Dar, poate fi și dureroasă, mai ales dacă aveți pielea ușor iritată.
Iritatiile post epilare și roșeața sunt uneori inevitabile. Din fericire, ele sunt de obicei ușor de tratat.
Dacă doriți piele netedă, dar nu doriți să vă ocupați de erupțiile dureroase, de umflăturile sau de roșeața care uneori pot rezulta dupa epilare, urmati cateva sfaturi ce va vor ajuta:
Fa un dus
Una dintre cele mai bune și mai ușoare modalități de a vă calma pielea după epilarea cu ceară este să faceți un duș călduț.
Asigurați-vă că apa este călduță! Dacă este prea calda, pielea va fi mai predispusă la uscăciune și probabil va deveni mai iritată.
Nu folositi niciun fel de produse de exfoliere. În schimb, utilizați o cremă hidratantă, cremoasă, pentru a scăpa de orice reziduu de ceară.
Utilizați un ulei post epilare sau un unguent
Există o mulțime de produse de îngrijire pe care le puteți utiliza pentru a trata roșeața și iritarea.
Dacă doriți să mergeți pe calea naturala, luați în considerare produse cum ar fi gelul aloe vera, uleiul de vitamina E și uleiul de arbori de ceai.
Aceste produse au un efect calmant pentru piele, iar unele, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, au, de asemenea, proprietăți antibacteriene benefice.
In plus, puteți folosii, de asemenea, într-un ulei special de ceară post-epilare, care include un amestec de ingrediente ce ajuta la calmarea pielii.
Evitați unguentele care conțin neomicină, care determină reacții alergice la mulți oameni.
Cu toate produsele de mai sus, asigurați-vă că le aplicați corect. Utilizați degetele curate pentru a preveni infecțiile sau iritarea suplimentară și aplicați doar un strat subțire al produsului în mod egal pe piele.
Aplicați comprese rece
Compresele de gheață sunt, de asemenea, excelente pentru reducerea inflamației post-epilare și a înroșirii pielii.
Gheața este întotdeauna o idee bună, asigurați-vă că nu aplicati cuburile de gheata direct pe piele! În schimb, lăsați cuburile de gheață să se topească puțin sau mai întâi să le înfășoarati într-o țesătură subțire.
Purtați haine lejere
Purtați îmbrăcăminte lejera dupa epilare. Este important să lăsați pielea să respire și hainele lejere vor împiedica frecarea și iritarea suplimentară.
În mod ideal, folositi îmbrăcăminte curată după ce v-ati epilat pentru a evita apariția de germeni care provoacă infecții și care vă înfundă porii.
Înainte de epilarea ceara
Primul lucru pe care îl puteți face pentru a preveni erupțiile și iritarea după epilare este să vă asigurați că părul este suficient de lung înaintea epilarii.
Când părul este prea scurt, ceara nu va mai adera la ea. Aceasta înseamnă că veți avea nevoie de o altă sesiune de epilare cu ceară mai devreme decât doriți.
De asemenea, este bine sa va exfoliati pielea folosind un exfoliant natural. Acest lucru va face ca procesul de epilare să fie mai puțin dureros si evitati cresterea firelor sub piele.
În timpul epilarii cu ceara
Epilarea la domiciliu este convenabilă și accesibilă. Dar, dacă nu sunteți atent, ați putea fi mai expusi la erupții si iritatii decât dacă lucrați cu un profesionist.
Pentru a vă asigura că obțineți rezultate bune, țineți minte aceste sfaturi în timpul epilarii cu ceară:
Asigurați-vă că ceara este la temperatura potrivită. Daca este prea mult incalzita, poti provoca arsurii ale pielii.
Aplicați ceară în direcția creșterii părului, apoi trageți în direcția opusă.
Pentru a preveni iritatiile, nu aplicati pe o zonă mai mult de două ori.
Utilizați pensete pentru a scăpa de firele de păr rătăcite.
După epilarea cu ceară
Pentru a evita apariția erupțiilor cutanate sau a iritațiilor după epilarea cu ceară, evitați următoarele lucruri:
Exercițiile fizice
Saune
Băi fierbinți
Nu se recomandă bronzarea, saunele, baile fierbinti, pentru că pielea este foarte sensibilă la căldură și la lumina soarelui după epilarea cu ceară.
Dacă nu puteți evita să ieșiți la soare, asigurați-vă că aplicați o bună protecție solară - SPF 50 sau mai mare.
Compresele reci sunt benefice, chiar dacă nu aveți o erupție cutanată, deoarece acestea vor închide porii și vor împiedica iritarea.

Si nu in ultimul rand, folositi ceara de epilare de calitate!

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu