0 Produse Cart

Ce trebuie sa stii inainte de a te vopsi cu hena?

26/06/2019
de catre Ioana

Ce trebuie sa stii inainte de a te vopsi cu hena?

Daca vrei sa te vopsesti cat se poate de natural, hena este o alternativa excelenta la vopselurile pline de chimicale. Este motivul petru care este apreciata din ce in ce mai mult si este prezenta intr-un numar in crestere de saloane sau de magazine cu produse naturiste.

Pe Kamu.ro poti gasi sampoane colorante cu hena, vopsea cu hena sau balsam pentru par, certificat organic, cu acelasi ingredient. Pana sa faci prima achizitie insa, este bine sa stii cateva lucruri despre produsele cu Henna.

Ce este Henna?

Este o planta originara din regiunile tropicale si subtropicale din Africa, Asia sau Australia. Inca din cele mai vechi timpuri este cultivata pentru colorantul care se poate obtine din frunzele uscade si zdrobite, dar si pentru prorpetatile ei medicinale.

In general, culoarea de baza a colorantului obtinut din Henna este roscat-maroniu si este folosita adeseori pentru tatuaje semipermanente sau pentru vopsirea parului.

Ce trebuie sa stii inainte de a te vopsi cu Henna?

1. Nu toate produsele care contin Henna sunt naturale. Vei descoperi vopseluri care sunt amestecate cu saruri minerale sau substante chimice sau vopseluri amestecate cu diverse alte plante. Daca vrei o vopsea 100% naturala, citeste cu atentie etichetele produselor pe care le cumperi.

2. Ai nevoie de minim 2 ore pentru a te vopsi cu Henna. Colorantul din Henna se aplica pe parul umed, proaspat spalat. Acesta trebuie sa fie cald si sa stea pe par 2 ore pentru a avea rezultate cat mai bune.

3. Desi henna pura coloreaza parul in nuante care merg de la aramiu pana la rosu, diversele combinatii cu ceai negru, cafea sau alte plante ii pot intensifica culoarea.

4. Vopsaua cu Henna prinde foarte bine pe parul care a fost vopsit chimic, insa nu coloreaza uniform parul care are mai multe culori sau are fire albe.

5. Un mare avantaj al vopselurilor cu Henna obtinute in mod natural este faptul ca nu ditrug firul e par. Din contra, pot sa intareasca firele si sa le confere stralucire. De asemenea, nu decoloreaza parul si odata aplicate, raman permanent pe fir. Evident, factorii externi, precum soarele, clorul, uscatorul de par sau spalarile frecvente duc la decolorare, insa daca se creaza o rutina in vopsirea parului cu henna se poate ajunge la un fir stralucitor si puternic pe care vopseaua rezista foarte mult timp.

Singurele dezavantaje ale vopselei naturale pe baza de henna sunt date de procesul de aplicare destul de dificil, de timpul mare de aplicare si de lipsa de flexibilitate in ceea ce priveste nuantele, insa sunt dezavantaje care pot fi trecute cu vederea, atata vreme cat aceasta planta netezeste parul, ii ofera vitalitate si ii asigura o culoare bogata pe termen lung.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu