0 Produse Cart

Ce sunt bijuteriile statement si cum au evoluat [momente istorice]

21/10/2018
de catre Ioana

Ce sunt bijuteriile statement si cum au evoluat [momente istorice]
Pe ”foarte” scurt, bijuteriile statement sunt acele bijuterii impresionante care au puterea de a transforma dintr-o privire orice aparitie. Sunt acele bijuterii fantezie mari, care au cel putin o piesa centrala cu scopul de a captiva.
“Am destule bijuterii.” ~ spus de Nimeni Niciodata
… si inca una:
“Viata e prea scurta pentru a purta bijuterii plictisitoate.” ~ Brandy Pham
Varietatea modelelor si materialelor folosite este una diversa si aici se potriveste foarte bine acea expresie provenita de la Charles F. Kettering, cum ca, “Imaginatia este limita!”
Trendul Bijuteriilor Statement
Istoria lor este una interesanta si mai jos vei putea citi despre asta. Revenind insa momentan in actualitate, bijuteriile statement reprezinta astazi un trend care poate fi vazut peste tot. Fie ca vorbim de celebrele defilari pe podium sau de magazinele la moda, gen “boutique”, aceste bijuterii vor fi acum in prim plan. Blogurile de fashion sunt pline de imagini suprinse cu astfel de bijuterii.
Din acest motiv, nu este de mirarea ca ele capteaza generatia Selfie si nu numai. O astfel de piesa statement va arata foarte bine in orice poza si va transmite acel mesaj de “cool” sau “trendy”.
Fie ca vorbim de un cercel statement, inel sau colier este aproape imposibil sa nu gasim nenumarate poze in fiecare zi ilustrand astfel de aparitii. Adesea impactul unei bijuterii statement preia controlul absolut asupra vestimentatiei, si anume, “Ce sa imbrac astazi pentru a ma asorta cu acest colier?” Si asta are o logica, deoarece asortarea in functie de accesoriul tau statement va incununa pe deplin lookul final.
Din fericire, magazinul nostru online Kamu are in oferta nenumarate bijuterii statement, dar mai ales ne putem mandri cu butonii interschimbabili care in esenta sunt un testament ce iese in evidenta. Avand acesti butoni interschimbabili la baza putem spune ca oricare model de inel sau cercel devine o bijuterie statement. In ceea ce priveste colierele sau bratarile, aici depinde de selectia piesei de baza.
De unde numele de Bijuterie Statement?
Revenind la istoricul acestor bijuterii, putem spune ca inclusiv numele spune multe. Statement inseamna afirmatie sau afirmare, dar putem traduce asta prin dorinta de a te afirma sau de a transmite un mesaj puternic in exterior. Atribuirea numelui a inceput in anii 90’ insa abia in noul secol a prins celebritatea prin ilustrarea bijuteriilor de acest tip in blogurile “street style” sau “stilul strazii”. Dupa cum se stie acest street style a avut mereu in vedere definirea unui stil personal si afisarea acestuia fara ezitare.
Istoricul indepartat
Chiar daca denumirea este relativ recenta, acest tip de bijuterii isi trage originile inca din Egipt, unde purtarea acestor coliere, cercei si inele a fost descoperita prin existenta lor in cutii de bijuterii egiptene.
Romanii au preluat purtarea acestui tip de bijuterii, insa aveau o preferinta catre inele. Putem vorbi chiar de o moda in acea perioada, deoarece romanilor le placea sa poarta inele din pietre mari si grele pe timp de iarna si alt gen de material mai usor pe timp de vara.
Pe urma, dupa cum poate ai aflat deja din blogul nostru, Coco Chanel a fost cea care a lansat in anii 1920’ moda bijuteriilor “costume” respectiv “costume jewelry” pe baza de pietre si perle, atat naturale cat si imitatie.
In anii 50’ se socotea ca te afirmi in materie de bijuterii purtant o bratara “charm”. Mai tarziu, in anii 60’ Paco Rabanne a adus la un alt nivel conceptul de experiment prin noi creatii statement pe baza de PVC si plastic ieftin. Acestea erau recunoscute prin culoare. Citandu-l, “Am facut aceste bijuterii pentru latura alternativa a personalitatii femeilor, pentru nebunia lor.”
Pentru o documentare aprofundata sa nu omitem celebrele brose ale lui Madeleine Albright cu mesaj intentionat politic.
Cu cat mai mare cu atat mai bine
Astazi trendul bijuteriilor statement nu mai are limite. Poti alege orice piesa sau accesoriu si pe orice stil, de la Vintage la Modern, de la inele la cercei ... Important este sa te simti bine si sa-ti arati personalitatea prin asta. Si dupa cum putem observa in defilarile de astazi, cu cat o bijuterie este mai mare cu atat este mai la moda. Poti constata forme si culori care se intrec in imaginatie si dupa cum se arata, acest trend nu da semne sa oboseasca. Dimpotriva!

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu