0 Produse Cart

Algele marine. Ce avantaje au asupra corpului?

04/07/2019
de catre Ioana

Algele marine. Ce avantaje au asupra corpului?

Descoperim din ce in ce mai multe produse cosmetice in a caror componenta sunt alege marine. Folosite adeseori in bucataria asiatica, algele marine contin extrem de multe substante si compusi minerali care ajuta organismul, tenul avand cel mai mult de castigat.

Cei care sufera de acnee sau au diverse alte probleme ale pielii pot sa foloseasca increzatori geluri de dus cu alge marine si creme ce le au in componenta, bucurandu-se de o imbunatatire vizibila a sanatatii pielii.

Care sunt beneficiile algelor marine?

Beneficiile vin sub mai multe forme, in functie de modul in care sunt folosite:

• Au proprietati afrodisiace si antiaging. Chinezii stiu foarte bine aceste proprietati si le consuma adeseori in salate. Japonezii le valorifica pe post de garnitura sau pentru prepararea sushi-ului iar scotienii si irlandezii fac o paine din alge destul de gustoasa.

• Ajuta pielea sa fie mai ferma si mai frumoasa. Francezii le folosesc inca din cele mai vechi timpuri in uz extern, alaturi de alte produse marine;

• Au un efect depurativ.

• Stimuleaza glandele endocrine si imunitatea, oferindu-i corpului o functionare mai corecta;

• Combat retentia de apa;

• Sunt antireumatice;

• Pot fi excelente pentru corectarea anumitor forme de hipotiroidie.

Ce se gaseste in alge?

In urma analizelor facute asupra algelor, s-a stabilit ca in compozitia lor se gasesc foarte multi compusi minerali si vitamine. Astfel, consumul acestora aduce un aport mare de iod, magneziu, potasiu, brom, calciu siliciu, fosfor, clor si cupru, dar si de vitamine. Vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E si K sunt prezente in cantitati destul de mare in alge.

Pe langa acesti compusi indisponibili corpului, algele contin si metionina, serina sau cistina.

Algele in cosmetica

Cea mai intalnita utilizare a algelor marine este in cosmetica. Acestea sunt incorporate in serumuri si creme, fiind utilizate alaturi de apa de mare purificata si de alte ingrediente.

Folosite extern, produsele cu alge marina pot sa inchida porii, sa tonifieze pielea si sa ajute la reducerea petelor si iritatiilor. De asemenea, echilibreaza secretia de sebum si indeparteaza punctele negre.

Algele marine sunt utilizate cu succes i in mastile de gomaj pentru corp, maini sau calcaie.

Este foarte interesant faptul ca în lume exista peste 20000 de specii de alge, însă pana recent doar 6 specii erau folosite. Astăzi s-a ajuns la 20 de specii care sunt introduse in produsele cosmetice si medicale, iar pe masura ce studiile sunt mai concrete, numarul de specii utile omului creste semnificativ.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu